5 ways to improve yourself

Lär dig något nytt

Har du länge funderat på att skriva en bok eller kanske lära dig mer om viner? Ta tag i det och läs in dig på ämnet, gå en kurs eller på annat sätt skapa engagemang och utveckla din kunskap.

 

Bli bättre på något du redan kan

Man blir aldrig fullärd och hur påläst eller begåvad du än är inom ett ämne eller kunskapsområde finns det alltid mer att lära. Bli så duktig inom ditt område att du med lätthet kan få en sexåring att förstå, då har du kommit långt.

I can´t relate to lazy people. We don´t speak the same language

 

Ha ett öppet sinne

Vi själva, människor i vår omgivning, samhället, tekniken.. ja allt utvecklas och förändringar (både till det bättre och till det sämre) sker konstant. Var uppmärksam och ta in vad som sker runt omkring dig och inse att lösningar och förbättringar kan komma vart som helst ifrån.

 

Be om feedback

Ibland hamnar man i situationer där man inte tar de bästa besluten eller agerar på ett optimalt sätt. Våga be om feedback. Få feedback från din chef, dina vänner och din familj rörande olika områden i livet. Här är det viktigt att kunna skilja mellan sak och person och inte ta eventuella negativa påpekanden som personliga påhopp.

 

 Skaffa dig en mentor

Välj ut ett område i livet du vill förbättra (exempelvis karriär eller familj) och försök hitta någon som varit i din situation och som du kan ta hjälp av för att utvecklas. Hitta någon som fungerar som bollplank, ställer de rätta frågorna och utmanar ditt intellekt.

Deep conversations with the right people are priceless

 

Människan är bekväm av sig och vi gör sällan mer än vad vi måste. Vi lär oss det som krävs för att klara vårt arbete men när vi märker att vår kunskap är tillräcklig blir vi bekväma och slutar utvecklas. De allra flesta av oss kan åstadkomma en livssituation som känns okej eller duglig men sedan fastnar vi där. Det är jobbigt att tvingas fatta nya beslut, skaffa sig nya kunskaper eller göra något man aldrig gjort förut. Bli inte en av dem som har en duglig tillvaro, var en av dem som lever sitt drömliv. 

 


Liknande inlägg du kanske också gillar?

6 tips: Så blir du mer effektiv!

Så når du maximal framgång med A-B-C-metoden

3 stora misstag när du sätter mål

5 säkra framgångstips

Annonser

3 kommentarer

  1. Pingback: jemlin group

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s