6 tips: Så blir du mer effektiv!

Jobba i 45 minuters intervaller

För det första så fungerar inte hjärnan optimalt om du sitter med samma uppgift längre än 40-50 minuter utan en paus, dessutom är stillasittandet ett stort problem idag och för vår fysiska hälsas skull bör vi resa oss upp minst en gång i timmen och aktivera kroppen på något sätt.

 

100 % fokus

Under dessa 45 minuter – håll hundra procent fokus på det du ska göra och undviker det berömda prokrastinerandet. Är det så att du kommer på en briljant idé eller en tanke som du absolut inte kan släppa så ha ett block bredvid dig och kladdar snabbt ner en liten notis för att sedan kunna fortsätta med din huvuduppgift. När dina 45 minuter sedan har passerat kan du ta fram blocket och grubbla vidare.

 

Prioritera / To-do list

Vi lever i ett stressat samhälle idag och vi ska göra så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Ett knep för att göra saker rätt och för att göra rätt saker är att lista allt som ska göras (to-do list) och sedan rangordna dessa punkter med det viktigaste högst upp och de mindre viktiga/akuta punkterna längre ner för att sedan stegvis jobba sig igenom listan. Detta gör att du undviker att hamna i fällan där du betar av de lite lättare uppgifterna och fortsätter skjuta de mer krävande åtagandena du  har framför dig.

 

Avregistrera nyhetsmail

Avregistrera diverse nyhetsmail från olika sajter och företag. Gör det bara.

 

 Mobilt bank-ID

Den här tjänsten är nog det som sparar de flesta absolut mest tid av allt, du kan styra större delen av ditt liv genom ett par knapptryckningar vart du än befinner mig.

 

En veckas framförhållning

Någon gång under söndagskvällen bör du lägga ca 15 minuter på att gå igenom din kalender och strukturera upp kommande vecka. Försök  att se till att ha en någorlunda balans mellan jobb/fritid/egentid/umgängestid/träning.

 


liknande inlägg som du kanske gillar:

5 säkra framgångstips

5 ways to improve yourself

Hantera en dålig dag

Så når du maximal framgång med A-B-C-metoden

 

Annonser

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s