3 råd i svajiga börstider

 

De senaste dagarna har varit svajiga på världens börser och som småsparare kan det vara lätt att drabbas av panik. Innan du gör något förhastat bör du ta dig en funderare kring nedanstående.

 


– kom ihåg att alla investeringar är förenade med risk och det kan vara så att du inte får tillbaka det satsade kapitalet –


 

Gör din egen analys och var kritisk till de råd som ges

Ingen har förmågan att förutse vad som händer på börsen och du bör därför vara kritisk till information som delas. Det finns flertalet fallgropar som bör undvikas: vi vet inte vilken information rådgivaren sitter på, den egna vinningen i att påverka aktien i en viss riktning eller vilken tidshorisont analysen bygger kring. var källkritisk!

 

Lita på din egen strategi och ha is i magen

Äger du aktier har du förhoppningsvis haft en tanke kring hur du investerat och varför – din investeringsstrategi. Denna strategi behöver inte vara speciellt komplicerad, huvudsaken är att du har klart för dig varför du investerar som du gör. Är din strategi att investera i stora stabila bolag med årlig utdelning så kan du fundera kring om det verkligen är så farligt att börsen dippar när dina bolag visar fortsatt goda resultat och bibehåller/ökar utdelningen till aktieägarna.

 

Investera aldrig mer än du kan förlora

Att placera sina pengar på börsen är en balansgång mellan risk och avkastning, ju större risk du tar desto större vinster kan du få och tvärt om. Historiskt har börsen varit den plats du skall placera dina PENGAR för att få bästa möjliga avkastning på kapitalet. För att minska riskerna Bör du ha en väl diversifierad portfölj som innehåller flera bolag i olika branscher. Genom att sprida riskerna på detta sätt kan det gå dåligt för ett visst bolag eller en specifik marknad utan att du som småsparare drabbas allt för hårt. 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s