vill du förändra ditt liv redan idag, här är 5 konkreta tips!

Att utvecklas som individ är inget som sker över en natt utan är en samling av små aktiva val vi gör dagligen – vilka efter en tid gemensamt gör att vi mår lite bättre, blir lite smartare och tagit ett par steg i den riktning vi vill utvecklas.

För att ta ytterligare kliv i den personliga utvecklingen behöver du inte söka in till universitetet eller åka på en yogaresa till Indien för att hitta dig själv – här kommer 5 tips som du kan göra idag och som påverkar livet i rätt riktning:

 1. Promenera/spring

  Prova att gå ut på en promenad/löptur och lämna telefonen hemma. Koncentrera dig på de tankar som dyker upp eller fokusera på att hitta lösningar till ett problem eller en uppgift du måste lösa – i dessa stunder kläcks ofta många och oväntade idéer! 

 2. Titta på en dokumentär/köp en tidning med ett speciellt fokusområde

  Fundera fram ett ämne du är nyfiken på men som du inte tagit dig tid att studera närmare och djupdyk i det. Hitta dokumentärer, hemsidor och forskningsartiklar eller köp en nischad tidning inom området.

 3. Bjud på kaffe eller lunch

  Vi mår bäst i andra personers sällskap så se till att utnyttja de tillfällen du får att verkligen spendera tid med individer du tycker är trevliga och intressanta. Du kan alltid lära dig något nytt och alla människor måste äta, så leta upp någon som verkar intressant och bjud ut personen på lunch!

 4. Bryt vanemönster

  Vi hamnar lätt i rutiner och skapar vanor som får våra dagar att förvisso flyta på, men det händer inget oväntat. Prova att bryta någon liten vana dagligen – gå en ny väg till jobbet, köp din morgonkaffe på ett annat kafé eller byt ut kvällens spinningklass mot yoga – små aktiva val som kan få stora följdeffekter.

 5. Utmana ditt negativa jag

  Många av oss går runt och tänker negativa tankar dagligen. Det är jobbigt att kliva upp på morgonen, vår kollega förstår ingenting, köerna gör att du blir sen hem och du stör dig på att din sambo inte plockar undan efter sig. Prova att se förbi detta under en dag – var glad att du får ytterligare en dag i dit fantastiska liv, vilken tur att du är smartare än din kollega och kan visa vad han/hon behöver förändra, nyttja tiden i bilen att lyssna på din favoritpodd och var glad över att du har någon som finns där för dig när du kommer hem. Visst, det kan låta klyschigt men skadar det att testa?

 


liknande inlägg du kanske också gillar:

5 saker lyckliga människor har gemensamt

4 saker du borde ge upp om du vill leva ett lyckligt liv

5 ways to improve yourself

4 Sätt att tänka för att skapa en positiv(are) livsinställning

Annonser

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s