Så når du ut på nätet. Michael Wahlgren ger oss sina bästa SEO-tips! (+ chans till ett signerat exemplar av boken Guldläge på nätet)

”Syns du inte, finns du inte” är ett uttryck vars innebörd tydligt illustreras i dagsläget då en allt större del av försäljning och marknadsföring handlar om att nå genom bruset på en marknadsföringsplats, där du oavsett budget och storlek, kan konkurrera på den lokala marknaden likväl som mot det världsledande företaget inom din bransch – på internet.

Hur lyckas man då att göra sig vän med sökmotorerna och hamna högt på Google? Det självklara svaret är att lära sig hur SEO, sökmotoroptimering, fungerar och hur det kan hjälpa dig till ökad synlighet och generera mer trafik till din hemsida/blogg.

För att lyckas med detta kommer här en uppsjö tips och råd från experten Michael Wahlgren, som tillsammans med Magnus Bråth skrivit boken Guldläge på nätet, en bok där du får lära dig allt och lite till för att bygga en sajt som premieras i sökmotorernas värld.

Utdrag ur boken Guldläge på nätet

Själva tanken med sökmotorsoptimering r enkel. Att bygga upp en auktoritet i sökmotorernas ögon och vara tydlig med vad din sajts innehåll faktiskt handlar om. På så vis kan du synas högt upp i sökresultaten på viktiga sökord.

 

Vilka är de vanligaste misstagen många gör när de försöker sig på sökmotoroptimering som nybörjare?


Det finns många fällor att gå i. Ska jag nämna ett misstag är det brist på tålamod. SEO tar tid. Det kan ta mer än sex månader innan du ser tydliga resultat av ditt arbete, så det är viktigt att inte ge upp.

 

Vilka 3 snabba tips skulle du ge någon som vill komma igång med sökmotoroptimering nu direkt?


– Tänk igenom syftet med din SEO och sätt mätbara mål

– Välj noga vilka sökord som det är relevant för dig att synas på

– Satsa på att skapa ett rikligt och kvalitativt innehåll utifrån de valda sökorden

 

Är det någon idé att försöka själv först eller rekommenderar du att man anlitar professionell hjälp redan från början?


Det går absolut att göra sökmotoroptimering på egen hand. För att lyckas behöver du tid och intresse, gärna också lite pengar att spendera. Om du istället väljer att anlita någon är min rekommendation att ta in hjälp direkt i början. För om du inte skapar rätt förutsättningar i starten kommer det bli mycket svårare att lyckas. Det är i början av ditt SEO-arbete som du tjänar allra mest på att anlita en bra byrå.

 

Bör man som ägare av en mindre hemsida eller blogg lägga ner tid och resurser på SEO eller är det något som främst gynnar större aktörer?


En fördel med SEO är att små företag kan konkurrera med stora, så om det är någon form av marknadsföring som små företag ska satsa på är det just att synas på Google. Visst, de stora företagen har vissa fördelar, men inte alls på samma sätt som i andra sammanhang.

 

Finns det något jag absolut inte borde göra om jag vill hamna högt på exempelvis Google?


Det finns många saker du kan göra för att hamna i onåd hos mäktiga Google. En relativt vanlig sak är du tar innehåll från andra sajter istället för att investera tid och kraft på att skriva eget. Det gillar inte Google alls.

 

Hjälper ni till med denna typ av tjänst och kan man höra av sig till dig/er för eventuella förfrågningar? 


Absolut, vi har hjälpt hundratals företag att öka sin synlighet på Google, och hjälper gärna även dig. Kontakta oss på Pineberry, så tar vi ett förutsättningslöst samtal eller möte.

Michael Wahlgren har jobbat med SEO i mer än tio år och är grundare till byrån Pineberry. Han är en uppskattad föreläsare, programledare för Sökpodden och författare till de storsäljande böckerna Guldläge på nätet och Bygg en pengamaskin.

michael_wahlgren_guldlage_highres.jpg


Nu har du möjligheten att vinna ett signerat exemplar av boken Guldläge på nätet! detta genom att skriva en liten motivering om vad just DU skulle få ut av att lära dig mer om SEO. Mailet skickar du till Jemlingroup@gmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s