Sugen på att börja jobba hemifrån? Holger Wästlund guidar dig steg för steg.

Att kunna jobba hemifrån är en dröm för många och något som blir allt vanligare på den rådande arbetsmarknaden. Holger Wästlund, expert på området, delar här med sig av sin kompetens och sina bästa tips till dig som överväger just detta.

 

Många drömmer om att starta något eget och kunna jobba hemifrån, vad är viktigt att tänka på innan man tar steget?


Testa att jobba hemifrån på deltid till att börja med. Då märker du rätt snart om din affärsidé håller och om du trivs med att jobba på det sättet. Om du startar på deltid kommer du dessutom inte känna samma press att snabbt bli lönsam, du riskerar inte så mycket om du behåller möjligheten att gå tillbaka till ett 8-5 jobb, du behåller de förmåner som en anställning innebär och det är i allmänhet lättare att få lån i bank som anställd.

 

Kan alla jobba hemifrån eller är det något som enbart passar en viss typ av människor?


Att jobba hemifrån passar allra bäst för dem som strävar efter att hitta sin egen balans i livet mellan familj, socialt liv, fritid, hälsa, välbefinnande och jobb. Vidare passar denna form bäst för den som värdesätter möjligheten att tjäna bra på sin egen kunskap och erfarenhet, som gillar att vara sin egen chef och kan tänka sig att ta vissa risker för att nå långt. Att jobba hemifrån passar sämre för de som är starkt beroende av att ”bolla” tankar och idéer med kolleger och naturligtvis även för de som tänker sig en typ av verksamhet som inte får plats hemma.

 

Skärmavbild 2018-03-13 kl. 13.29.35

 

Hur bör man tänka kring sin marknadsföring och att hitta nya kunder när man arbetar hemifrån då man inte har en etablerad/välkänd varumärkesgrund att stå på?


Oj, det finns många möjligheter. Det bästa är att du laddar ner e-boken ”Gratis marknadsföring del 1” gratis på denna länk http://gratis.tipsom.se Boken innehåller 100 sidor med marknadsföringstips som alla är gratis att genomföra och passar bra för hemmaverksamhet. Välj ut ett fåtal tips som passar dig och din verksamhet och satsa till 100 % på dem.

 

Hur blir man ett seriöst alternativ för nya kunder i konkurrensen mot större och mer etablerade företag inom sin bransch?


Som liten företagare som jobbar hemifrån har man i jämförelse med större etablerade företag stora fördelar. Man är flexiblare, man kan hänga på nya trender och specifika händelser mycket snabbare, man kan erbjuda en personligare service och man kan på ett helt annat sätt bygga långvariga och hållbara kundrelationer – och det är A och O i dag.

woman-hand-smartphone-desk.jpg

 

Om man nu har bestämt sig för att driva en framgångsrik och lönsam business hemifrån, hur bör man fördela sin tid och planera sitt arbete för att bli som mest effektiv?


En del av oss jobbar bäst på morgonen, andra på kvällen eller på natten. En del vill jobba länge i ett streck för att sedan vara lediga, andra föredrar att jobba i korta moment och ta många små pauser. Välj det som passar dig bäst. Det viktiga är att du försöker hålla tydliga tidsgränser så att du har strikta arbetstimmar och annan tid för t.ex. träning, motion och avkoppling. Det bästa är om du även har möjlighet att skilja mellan arbetsrum och resten av din bostad och inte minst – var noga med att skilja på ditt företags och din privata ekonomi. Sätt dig ner med jämna mellanrum och utvärdera om du jobbar på allra bästa sätt. Då kan du se till att du utvecklar ditt arbetssätt kontinuerligt.

 

 

Om man redan har startat sin affärsverksamhet men inte lyckas nå ut i sociala medier eller via sin hemsida, vad är dina tips för att öka intresset hos potentiella framtida kunder?


Det viktigaste i dag för vad du gör både på din hemsida och i sociala medier är att leverera innehåll, innehåll och åter innehåll. Skriv informativt och helst underhållande om din specialitet så att besökare återvänder till dina sidor och delar det du skriver till andra. Få dina besökare att förstå att du verkligen kan ditt område. Du ska uppfattas som experten som en kund med trygghet kan vända sig till. Ge bra information när kunden frågar efter den och ta reda på det som du inte vet. Se till att du framstår som guru inom ditt område.

people-coffee-tea-meeting.jpg

Det kan vara svårt att tänka innovativt och hålla igång en ständig utvecklingsprocess när man sitter ensam hemma framför sin dator. Hur gör man för att hela tiden tänka i nya banor och bibehålla sin kreativitet?


Detta är en viktig punkt. När man jobbar själv hemifrån så är man sin egen utvecklingschef. Det är du själv som har ansvaret för din egen utveckling. Försök att jobba tillsammans med andra i olika projekt, var aktiv i diskussionsgrupper, gör det till en vana att läsa mycket – böcker, tidskrifter och sök information på nätet. Ta kurser ”in real life” eller på nätet. Till sist en viktig sak – se till att du tar tillräckligt betalt för dina varor eller tjänster så att du har råd att utveckla dig som företagare och som person.

 

Hur kan man komma i kontakt med dig och ta del av ditt arbete?


Är du intresserad av fler tips om marknadsföring, att starta eget, jobba hemifrån m.m. så kan du


Jobba-hemifraan-saa-haer-hittar-du-din-egen-unika-och-loensamma-affaerside-(Haeftad-2017)

 

Vill du djupdyka i ämnet kan du vara den som får hem ett signerat exemplar av Holgers bok jobba hemifrån. Allt du behöver göra är att berätta för oss HÄR hur din drömarbetsdag ser ut.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s