Veckans profil: Tove Zander, VD för unga aktiesparare

Veckans profil är Tove Zander, VD för unga aktiesparare. Vi pratar om hur det kändes att få erbjudandet att axla rollen som VD i UA, vad hon har för mål, varför sparande är viktigt och mycket mer.

 

Vem är Tove Zander?


Tove är en 28år småstadstjej som är född och uppvuxen i Enköping. Jag värnar mycket om min familj och mina nära vänner som är väldigt viktiga för mig, det är där jag hämtar kraft att orka jobba och leverera varje dag. Att semestra i svenska fjällen, frisk luft, snö och natur är det bästa jag vet. Jag föredrar att ta mig fram på cykel då jag är väldigt dålig på att hitta i kollektivtrafiken.

 

Vad kände du när du fick frågan om du ville gå in som VD i unga aktiesparare?


Självklart, nu ska vi se till att UA blir ett jämställt förbund och att alla ungdomar förstår hur roligt det är att spara smart. Sparande är inget man gör som en quick-fix under ett halvår utan att spara smart är att spara regelbundet, långsiktigt och med riskspridning i sparformer man förstår och kan hålla sig informerad om.

 

”nu ska vi se till att UA blir ett jämställt förbund och att alla ungdomar förstår hur roligt det är att spara smart”

 

När du tillträdde sa du att du ville att UA skulle bli en mer jämställd organisation och att du ville se fler tjejer i medlemssiffrorna, hur har det gått hittills?


Otroligt bra, mitt mål är att vi ska vara 40% tjejer inom förbundet och redan nu är vi 31%. Vi har ökat från 25-31% på ett år.

 

Vilka ytterligare mål har du i och med din VD-roll i UA?


Att alla som vill lära sig mer om sparande ska känna sig välkomna inom unga aktiesparare oavsett kön och bakgrund. Vi vill ge dessa personer en oberoende utbildning kring sparande samt verktyg för att bli en bättre och smartare sparperson.  Sen vill jag så klart att vi ska förmedla aktiekompisar till alla som saknar någon att prata sparande med, idag är vi 13 500st aktiekompisar som gärna ställer upp för att lära fler spara smart.

pexels-photo-273222.jpeg

Berätta, vad är unga aktiesparare och varför ska man gå med?


Unga Aktiesparare är en organisation för alla mellan 0-28år som vill lära sig mer om sparande på både grundläggande och avancerad nivå.

 

Vad får jag ta del av som medlem i UA?


Utbildningar, events, tidningar, rabatter och mycket mer. Som grädde på moset får du nya aktiekompisar och ett enormt stort nätverk av andra sparintreserade ungdomar.

 

Det finns människor som tänker att dem är unga och att de inte behöver ta tag i sitt sparande ännu, vad vill du säga till dem?


Investerar du 500kr varje månad i 20år har du 300 000kr och av det 300 000 kronorna är hela 175 000kr bara avkastning, dvs att pengarna växer. Man tjänar alltid på att ha en peng sparad när man blir äldre, inför ett kommande bostadsköp, pensionen eller varför inte pengar som ger dig frihet att kunna säga upp dig utan att ha ett nytt jobb i sikte, så kallade ”fuck off pengar”.

pexels-photo-259249.jpeg

 

En annan anledning till att många avstår från att spara/investera är att man anser sig sakna kunskap kring ämnet. Hur bra koll bör man ha för att söka sig till unga aktiesparare?


Du ska ha bestämt dig för att du vill lära dig mer om sparande och sedan hjälper vi dig med resten.

 

Om man vill komma i kontakt med dig eller läsa mer om UA:s verksamhet, vart vänder man sig då?


Jag finns på instagram, twitter, facebokk eller via min mejl tove.zander@ungaaktiesparare.se, det är bar att höra av sig hur mycket man vill, jag finns här för att hjälpa, peppa och stötta så tveka inte att höra av dig.

ua-logo-positiv

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s